VGAN

Dekkingsgraad APF onder druk

Dekkingsgraad Pensioenfonds APF sterk onder druk

In de afgelopen maanden is de rente zeer sterk gedaald. De dekkingsgraden van veel pensioenfondsen zijn hierdoor hard geraakt, ook die van Pensioenfonds APF. 
Ondanks goede beleggingsresultaten in het eerste half jaar is de actuele dekkingsgraad tot net onder de 100% gedaald. 
De mogelijkheid bestaat dat deze daling op korte termijn doorzet. 

Wat betekent dit?

Tot nu toe heeft het APF kortingen weten te voorkomen en tot voor kort  ging het bestuur van het pensioenfonds ervan uit dat ook in 2020 geen kortingen nodig zouden zijn. Maar de recente ontwikkelingen (rente en nieuwe rekenregels) leiden ertoe dat een korting in 2020 niet langer kan worden uitgesloten.

Kunnen we er iets tegen doen?

Uiteraard doen zowel het APF als het VGAN bestuur er (binnen hun mogelijkheden) alles aan om een korting te voorkomen. Veel zal daarbij afhangen van de stand van de actuele dekkingsgraad per 31-12-2019. Het APF bestuur gaat hierover in gesprek met de sociale partners. Het VGAN bestuur zal samen met andere verenigingen van gepensioneerden verenigd in de Koepels van Gepensioneerden bij minister Koolmees aandringen op maatregelen om onnodige kortingen te voorkomen. Beide besturen houden elkaar over en weer op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer informatie over de dekkingsgraad en herstelplannen van het Pensioenfonds APF vindt u hier.

VGAN

Postbus 1713
3800 BS Amersfoort

06-19728801

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Aanmeldformulier

Login