VGAN

VOORTGANG PENSIOENDISCUSSIE

Woensdag 11 november heeft de vaste commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Eerste Kamer een brief met veel vragen gestuurd aan minister Koolmees. Vragen over het toezichtkader tijdens de transitie naar het nieuwe pensioencontract. 

Uit de brief blijkt dat de ingestuurde stukken en brieven van de Koepel Gepensioneerden en van de andere seniorenorganisaties waarmee de koepel intensief samenwerkt, goed worden bestudeerd en dat ze een belangrijke rol in de politieke discussie spelen en ook zullen gaan.

Komende dinsdag (24 november) zullen de resterende organisaties (VNO-NCW, FNV en Bond voor verzekeraars) hun door een onverwacht Coronadebat uitgestelde verhaal doen en ook de Koepel Gepensioneerden (Jaap van der Spek) en de KBO-PCOB (Marcel Sturkenboom) komen aan bod. Deze hoorzitting is te volgen op de internet- uitzending van de Tweede Kamer van 18.50 tot 19.35 uur. Voor de schriftelijke inbreng van ANBO, KBO-Brabant, KBO-PCOB en de Koepel Gepensioneerden verwijzen we naar de hyperlinks onderaan dit artikel.

Ondertussen zijn de gesprekken met minister Koolmees en de sociale partners geïntensiveerd. Ze lopen door tot begin december dus verwachten we de internet- consultatie pas vanaf half december. Bij de consultatie kunnen organisaties en individuele mensen hun reactie geven op de voorliggende concept-wetsteksten. Daarvan zal de Koepel Gepensioneerden (in samenwerking met de andere seniorenorganisaties) zeker gebruik gaan maken. In het voorjaar zullen de Kamerdebatten plaatsvinden, terwijl de verkiezingen van maart aanstaande zijn. Dat biedt nog veel momenten voor beïnvloeding.

Op het hoe en wat beraden de organisaties zich na elke stap in het proces. Nu in actie komen is in ieder geval te vroeg. Daardoor zal ons plan van aanpak ook worden opgeschoven. Maar als actie nodig is dan zullen we alle publieke middelen gebruiken om de voor de Koepel Gepensioneerden en zijn standpunten brede maatschappelijke bekendheid en steun te genereren.

KIJK HIER VOOR MEER INFORMATIE.

VGAN

Postbus 1
3645 ZJ Vinkeveen

06-19728801

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanmeldformulier

Login