VGAN

In Memoriam Kees van Lede

Met dankbaarheid en respect herdenken wij de dezer dagen overleden oud-bestuursvoorzitter van AkzoNobel en voorman van VNO/NCW Kees van Lede. Hij was een vastberaden bestuurder en een nobel mens en heeft diepe indruk gemaakt op de mensen met wie hij samenwerkte.

Kees was meer dan alles een verbinder, een man die ging voor rechtvaardigheid en evenwichtigheid van belangen voor allen vooropstelde.

Nog niet zo lang geleden, in de eerste helft van 2019, was er de discussie tussen het bestuur van ons pensioenfonds en AkzoNobel over steun die ons fonds nodig had. Ook ons bestuur deed destijds in een open brief een ondersteunende oproep aan de Raad van Bestuur van AkzoNobel.

Het is tekenend voor het eerdergenoemde gevoel van rechtvaardigheid dat Kees samen met zijn voorganger Aarnout Loudon toen het initiatief nam voor een interview in ons Magazine waarin hij ondubbelzinnig steun uitsprak voor het verlenen van steun door AkzoNobel aan het pensioenfonds, zoals hij dat ook bij de Raad van Bestuur van AkzoNobel had gedaan.

Ik weet nog dat ik samen met Ferd Claassen beide heren mocht interviewen voor het magazine.

De tekst is te vinden in de aflevering van het tweede kwartaal 2019. Wanneer u de papieren versie niet meer heeft, is die via deze website nog in te zien. Het feit dat het uiteindelijk geen resultaat mocht hebben, doet niets af van de nobelheid van het streven. Wij wensen de familie veel sterkte met het dragen van dit grote verlies en moge hij rusten in vrede.

 

Bestuur VGAN

Gerard van Stein voorzitter.

VGAN

Postbus 1713
3800 BS Amersfoort

06-19728801

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Aanmeldformulier

Login