VGAN

In Memoriam Aarnout Loudon

Met dankbaarheid en respect herdenken wij de op 9 september overleden oud-bestuursvoorzitter van AkzoNobel Aarnout Loudon.

Hij was een zeer ervaren bestuurder en een nobel mens en heeft een indrukwekkende carrière gehad.

Hij was een man die een “no nonsense” beleid voorstond en werd alom gewaardeerd en geprezen om zijn evenwichtigheid en inzicht.

Ik kan mij nog herinneren dat hij de grote motor was achter de Akzo huisstijl en logo aanpassing waarin de “driehoek” vervangen werd door een menselijk figuur. Achteraf een fraaie symboliek voor de menselijke benadering die hij voorstond in zijn bestuursstijl.

Nog niet zo heel erg lang geleden, in de eerste helft van 2019, was er de discussie tussen het bestuur van ons pensioenfonds en AkzoNobel over steun die ons fonds nodig had. 
Ook ons bestuur van de VGAN deed destijds in een open brief een ondersteunende oproep aan de Raad van Bestuur van AkzoNobel.

Het is tekenend voor het eerdergenoemde gevoel van rechtvaardigheid dat de heer Loudon, samen met zijn opvolger de eind vorig jaar overleden Kees van Lede, toen het initiatief nam voor een interview in ons Magazine waarin hij ondubbelzinnig steun uitsprak voor het verlenen van steun door AkzoNobel aan het pensioenfonds, zoals zij dat ook bij de Raad van Bestuur van AkzoNobel hadden gedaan.
Samen met mijn voorganger Ferd Claassen mocht ik beide heren interviewen voor het magazine. De tekst daarvan is te vinden in de aflevering van het tweede kwartaal 2019 als u de papieren versie niet meer heeft is die via deze website nog in te zien. Het feit dat het uiteindelijk geen resultaat mocht hebben, doet niets af van de nobelheid van het streven.

Wij wensen de familie veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

 

Bestuur VGAN

Gerard van Stein voorzitter. 

VGAN

Postbus 1
3645 ZJ Vinkeveen

06-19728801

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanmeldformulier

Login