VGAN

Van OZF naar Zilveren Kruis

 De premies voor uw verzekering bij Zilveren Kruis zijn bekend.

Rond 7 november heeft u van Zilveren Kruis een vergoedingenvergelijker gekregen. Daarmee kon u de vergoedingen zoals u die bij OZF had vergelijken met wat u vanaf 2020 bij Zilveren Kruis gaat krijgen.

Op 12 november heeft u van Zilveren Kruis een aanbod gekregen voor de premie voor 2020. Dit voorstel is gebaseerd op het verzekeringspakket dat u bij OZF had. Dat kwam niet zo duidelijk naar voren in de brief waarin een totaalpremie werd genoemd maar in onderstaande tabel kunt u zien welke premies voor welk pakket gelden.

En dan kunnen we vergelijken op premies en vergoedingen. Wat krijg ik voor welke premie en hoe verhoudt zich dat met wat ik bij OZF gewend was. Eén ding moet duidelijk zijn en dat hebben we al eerder aangegeven “zo goed qua dekking en premie als we het bij OZF hebben gehad krijgen we het nooit meer”. Dat geldt met name voor de dekking voor de Aanvullende verzekeringen Royaal en TandRoyaal. Deze verzekeringen worden bij Zilveren kruis vervangen door de Aanvullende verzekeringen AV*** en Tand**.

 
  Naam ZK Polis Vergelijkbare OZF polis Bruto ZK premie 2020  Netto ZK premie 2020 Korting % 2020*
Basisverzekering  Basis Zeker Zorgpolis € 125,45 € 119,18 5,0%
Aanvullende verzekering AV** AV Compact € 19,95 € 17,26 13,5%
AV*** AV Royaal € 36,25 € 31,36 13,5%
Aanvullende Tandverzekering AV* Tand Compact € 15,25 € 13,19 13,5%
AV** Tand Royaal € 21,95 € 18,99 13,5%
AV***   € 43,50 €33,28 23,5%
Extra verzekering Extra Vitaal n.v.t. € 6,25 €4,69 25%

Uitleg van de premie en pakketvergelijking.

Klik hier voor de vergoedingenwijzer van Zilveren Kruis om precies te zien welke vergoedingen bij welk pakket horen.

Basisverzekering:

De basisverzekering gaat voor alle verzekerden met € 4,29 omhoog. Hoewel Zilveren Kruis de bruto premie voor de basisverzekering verlaagde wordt deze verhoging verklaard uit het feit dat de maximale korting die een zorgverzekeraar op de basisverzekering mag geven is gehalveerd naar 5% is teruggebracht.

Aanvullende verzekering AV** en AV***

Op basis van pakketvergelijkingen komt naar voren dat er weinig verschil zit in de vergoedingen tussen de AV** en de OZF Compact en de AV** en de OZF Royaal verzekering. Met name de belangrijkste vergoedingen zoals voor fysiotherapie blijven gelijk. Op de vergoeding voor brillen hebben we moeten inleveren maar daarvoor worden we gecompenseerd door een extra € 50,00 (speciaal voor ons collectief) zij het dat de vergoeding voor een periode van 3 jaar geldt en niet meer zoals bij OZF twee jaar. 

Een interessante optie bij Zilveren Kruis is de mogelijkheid om het speciaal voor de doelgroep ontwikkelde Extra Vitaal pakket te nemen in aanvulling op de AV***.

Aanvullende Tandverzekering AV* en AV**

De aanvullende verzekering AV* is goed vergelijkbaar met de Tand Compact verzekering van OZF. 

Zilveren Kruis vergelijkt de Tand Royaal verzekering met de AV**. Dat vonden we tijdens onze gesprekken met ZK behoorlijk discutabel en daar zijn we nooit helemaal uitgekomen. Aan de andere kant bleek uit analyses van de declaraties over de afgelopen jaren dat 85% van de verzekerden prima uit de voeten kunnen met een AV**.  Om voor de groep verzekerden die het belangrijk vinden om een uitgebreide tandverzekering te nemen en toch een redelijk alternatief te bieden krijgen verzekerden die toch kiezen voor een AV*** 10% extra korting (effectieve korting is 23,5%). Daarnaast is afgesproken dat voor verzekerden die voor een AV Tand ** of *** kiezen bij de overgang naar ZK geen medische keuring geldt ongeacht de dekking die zij bij OZF hadden. Dus als u geen of een Compact tandverzekering had bij OZF kan dat bij de overgang naar ZK dit jaar zonder problemen omgezet worden bij Zilveren Kruis in AV Tand ** of ***. 

Aanpassen huidige pakket

De verandering is misschien toch een goede gelegenheid om eens naar de gewenste dekking te kijken. Zilveren Kruis biedt de nodige varianten. Uiteindelijk is en blijft het uw keuze. Mocht u om wat voor reden dan ook uw pakket willen aanpassen naar een meer passend pakket dan kan dat zonder problemen. Er staat een heel team betrokken mensen voor u klaar om u te helpen.

Voor hulp, advies en ondersteuning kunt u bellen (071-3652080), whatsapp (06 83 60 18 05), chatten, en mailen of gewoon op de ouderwetse manier per post.

Klantenservice Zilveren Kruis

Postbus 444

2300 AK Leiden

 

Meer informatie over de overgang van OZF naar Zilveren Kruis 

Door hier te klikken kunt u meer informatie vinden over de overgang van OZF naar Zilveren Kruis. Daarnaast maken wij een speciale digitale nieuwsbrief waarmee we de komende maanden de VGAN leden persoonlijk van ontwikkelingen en belangrijke informatie op de hoogte kunnen houden.  U kunt zich voor deze nieuwsbrief inschrijven door hier te klikken

VGAN

Postbus 1713
3800 BS Amersfoort

06-19728801

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Aanmeldformulier

Login