VGAN

Zorg en Wonen

Belangenbehartiging en informatievoorziening

Naast uw pensioen houdt de VGAN zich ook bezig met zorg wonen en welzijn van gepensioneerden. Twee vertegenwoordigers van de VGAN hebben zitting in de commissie zorg wonen en welzijn van de KNVG. Samen met de senioren vereniging NVOG werkt de commissie als belangenbehartiger van gepensioneerden en richt zich op beïnvloeding van de Haagse politiek en landelijke ontwikkelingen.

De VGAN en zorg.

Op het gebied van zorg is VGAN actief via de collectieve zorgverzekering voor gepensioneerden via Verzekerdenbelangen Collectieve Ziektekostenverzekeringen (VCZ). Via de VGAN-VCZ Refentie Groep (RG) worden de belangen van de verzekerden behartigd. Twee keer per jaar vindt overleg plaats tussen de RG en de directie van OZF. Tussentijds is er met enige regelmaat contact tussen de directie van VCZ en OZF over de meest uiteenlopende onderwerpen aangaande de zorgverzekering. 
Via de website van OZF kunt u veel informatie krijgen over uw zorgverzekering. Zo vindt u via de Zorgzoeker informatie over zorgverleners waarmee OZF afspraken heeft gemaakt. De zorgzoeker wordt wekelijks aangepast. Bent u op zoek naar een zorgverlener bij u in de buurt klik dan door naar de OZF-Zorgzoeker.
Wilt u meer weten over de zorgverzekering via OZF klik dan hier.

Handige sites.

Heeft u problemen met de WMO, PGB of mantelzorg? Via onderstaande links kunt u veel informatie krijgen:
Klik hier voor meer informatie over de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning).
Klik hier voor meer informatie over uw PGB (Persoongebonden Budget).
Klik hier voor meer informatie over Mantelzorg.

De website www.regelhulp.nl biedt actuele en betrouwbare informatie op het gebied van zorgondersteuning en financiële regelingen bij ziekte of beperking.  

Blijft u toch met vragen zitten dan kunt u ons altijd om hulp vragen via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De VGAN en wonen:

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen is een thema waar ouderen en dus de leden van de VGAN steeds meer mee te maken krijgen. Niet alleen vanwege het kabinetsbeleid dat er op gericht is om ouderen langer thuis te laten wonen. Maar, zo blijkt uit diverse onderzoeken, ook omdat veel senioren (65+) dat zelf ook willen. Vandaar dat de VGAN naast uw pensioen en zorg ook aandacht aan seniorenhuisvesting besteedt. 

Ook als u zich nog lekker fit en jong voelt is er niets op tegen om eens na te denken over het verkleinen van risico's in huis. Veel olossingen bieden extra comfort. Bedenk daarbij dat alles wat in de toekomst het leven comfortabeler maakt dat nu ook al doet. Wilt u meer weten kijk dan eens op de volgende sites:

www.lekkerblijvenwonen.nl/test/

www.mijnhuisopmaat.nl/test/

 

 

VGAN

Postbus 1713
3800 BS Amersfoort

06-19728801

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Aanmeldformulier

Login