VGAN

Commissies

Welke commissies bestaan er en wat doen ze?

Pensioencommissie  
De pensioencommissie van de VGAN richt zich op het bevorderen van kennis omtrent de tweede pijler pensioenen in Nederland en van AkzoNobel en Nouryon in het bijzonder. Het doel is een solide kennisbasis te leggen ter ondersteuning van de belangenbehartiging door de VGAN. De commissie bestaat momenteel uit 6 leden met een goede balans tussen juridische en financiële deskundigheid. Uit het VGAN-bestuur hebben Gerard van Stein, Lex Mulder en Ad Stoop zitting. Daarnaast hebben Kees van Zuijlen (ex-bestuurslid van ons pensioenfonds), Geert van Alphen (ex-bestuurslid VGAN) en Eric Zuijdwijk zitting. De commissie onderhoudt nauwe contacten met de gezamenlijke en eveneens zeer deskundige pensioencommissie van Koepel Gepensioneerden.

Communicatiecommissie
De Communicatiecommissie werkt volgens een vooraf door het bestuur goedgekeurd communicatieplan. Daarbij streeft zij er naar relevante als ook actuele informatie zowel op te halen, te verzorgen alsook zo helder mogelijk over te dragen aan de leden.

De commissie heeft de verantwoordelijkheid voor de samenstelling en uitgifte van het VGAN Magazine, de nieuwsbrieven en het verzorgen van de VGAN website. Het is tevens haar taak om de voordelen en de waarde van het lidmaatschap te onderstrepen en uit te bouwen door middel van informatie en aanbiedingen van voordelen die daarmee samenhangen. Zij streeft daarbij actief naar verdere mogelijkheden tot het werven van nieuwe leden. De commissie bestaat uit 3-4 leden, allen lid van het Bestuur met assistentie van de bestuursondersteuner. 

Commissie Zorg, Wonen & Welzijn en VGAN-Referentie Groep
Deze commissie (Cie. ZW&W) richt zich op het vergaren van kennis omtrent ontwikkelingen op het gebied van Zorg, Wonen & Welzijn voor ouderen in Nederland in het algemeen en in het bijzonder op het informeren van leden van de VGAN over de consequenties daarvan voor gepensioneerden van AkzoNobel en Nouryon. 

De VGAN-Referentie Groep (RG) is in 2008 opgericht. Dit klankbord van verzekerden voert minimaal twee maal per jaar overleg met de directie van ZK. Veel zaken met betrekking tot service en transparantie, maar ook de voorwaarden in de aanvullende verzekering worden tussen de RG en ZK besproken. De samenstelling van de RG is zo breed mogelijk (M/V) en bestaat momenteel uit 8 leden.

VGAN

Postbus 1
3645 ZJ Vinkeveen

06-19728801

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanmeldformulier

Login