De ‘Nationale Ouderendag’ is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag van oktober, dit jaar dus op de 7de.
Op deze dag lezen bekende en onbekende Nederlanders ouderen voor in bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen tijdens een ‘Nationale Voorleeslunch’.
Met het organiseren van deze activiteit wil de Leescoalitie zoveel mogelijk ouderen laten genieten van mooie verhalen. Ze geven ontspanning en vaak aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan of herinneringen op te halen.
U kunt via lokale kranten of door te informeren bij uw bibliotheek/buurthuis, achterhalen of er in uw woonplaats of gemeente ook iets dergelijks georganiseerd wordt.

Aan mensen die aan huis gebonden zijn of liever in hun eigen omgeving blijven is ook gedacht:
Het is dit jaar de tiende editie van de Nationale Voorleeslunch en ter gelegenheid van dit jubileum schrijven maar liefst drie auteurs dit jaar een speciaal ‘Voorleeslunch-verhaal’, te weten: Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem.
Ook lezen alle drie de auteurs hun verhaal zelf voor.
Dit wordt uitgezonden op vrijdag 7 oktober a.s. bij omroep Max op NPO 1, met de volgende tijden:

* Om 11:35 uur Bart Chabot

* Om 12:20 uur Kader Abdolah

* Om 13:20 uur Marion Bloem

Daar we er niet zeker van zijn dat het VGAN-magazine (3e kwartaal 2022) vóór bovengenoemde datum bij u in de bus ligt, hebben wij ervoor gekozen u deze informatie per e-mail toe te sturen.

Wij wensen u een fijne Nationale Ouderendag en veel plezier met het luisteren naar deze speciale Voorleeslunch-verhalen.

Met vriendelijke groet,

Het VGAN-bestuur